Ecolodge

Sinds eind 2010 is er op het terrein van scouting Corvus Corone in Oosterland (Wieringen) een Ecolodge geplaatst. Het gebouw maakt onderdeel uit van een groter natuur plan, de Waddenparel. Dit is gerealiseerd rondom het scouting terrein, direct aan de voet van de Waddenzee dijk. Het is dan ook de ideale gelegenheid om heerlijk tot rust te komen midden in de veelzijdige natuur dat dit gebied specifiek en Wieringen in het algemeen te bieden heeft.

Boeken

U kunt de ecolodge boeken door een e-mail te sturen naar info@corvuscorone.nl. Ook voor meer informatie en vragen kunt hier naartoe mailen. Voor beschikbaarheid kunt u de beschikbaarheid kalender raadplegen.

 

Specificaties

De Ecolodge is geschikt voor maximaal 6 personen. De binnenkomst is in centrale hal. Deze biedt de toegang tot 1 van de drie slaapkamers, het toilet met doorloop naar de badkamer, een technische ruimte/berging en het woongedeelte.

Het woongedeelte is ingericht met een zithoek met daarin twee banken. Een daarvan is een slaapbank welke in uitgeklapte toestand een heerlijk ruim 2-persoons bed vormt. Verder is de zithoek voorzien van een mooie massiefhouten salon tafel. Vanuit de zithoek heeft u een prachtig uitzicht over het natuurgebied De Waddenparel.

Ook de volledig ingerichte keuken is aanwezig in het woongedeelte. De keuken is voorzien van een 4-pits gasfornuis, afzuigkap, koelkast, vrieskast, combi-oven, koffiezetter en waterkoker. Ook een servies en bestek voor 6 personen en een pannenset zijn aanwezig. Tussen de keuken en de zithoek staat nog een ruime tafel met 6 stoelen en een houten bank.

Vanuit het woongedeelte van de Ecolodge zijn ook de twee overige slaapkamers te bereiken. Twee van de slaap kamers zijn voorzien van twee 1-persoons bedden, 1 slaapkamer is voorzien van een stapelbed. In elke slaapkamer bevindt zich een ruime legkast.

De Ecolodge heeft een groot leef- en klimaat comfort. Het is geheel ontworpen volgens natuur vriendelijke normen. Dit valt aan de buitenkant direct op door het toegepaste groene dak dat geheel is bedekt met een speciaal gras soort. Ook aan de isolatie is veel aandacht besteedt. De buitenmuren zijn dubbel geïsoleerd waardoor deze ook zichtbaar dikker zijn van normaal. Ook het dak is extra geïsoleerd. En alle ramen zijn driedubbel glas, dus ook hier een extra isolerende laag. Voor de lucht verversing is er een ventilatie systeem toegepast met warmt terugwin systeem (WtW-systeem). Hierdoor houdt het gebouw het leefklimaat voor een groot deel zelf op peil en hoeft er in de winter weinig gestookt te worden om het warm te krijgen/houden en in de zomer blijft het binnen ook erg aangenaam.

Foto’s

Reacties zijn gesloten.