Lid worden

scouting

Lid worden van Corvus Corone

Wil jij lid worden van een van de speltakken van scouting Corvus Corone, dat zouden wij heel leuk vinden. Natuurlijk wil je graag eerst even kunnen kijken of scouting wel iets is voor jou voordat je echt gaat inschrijven. Dat is helemaal geen probleem. De eerste twee keer kan je geheel vrijblijvend komen meedoen met de activiteiten van de groep.

Na de tweede keer zal de leiding je vragen of je het leuk en avontuurlijk genoeg vind om je echt te gaan inschrijven. Je ontvangt dan een inschrijfformulier en een informatie boekje. Dan heb je alle informatie die jij en je ouders nodig hebben om je in te schrijven. En als je dan de volgende keer het door je ouders ingevulde inschrijfformulier weer meeneemt en inlevert bij de leiding, dan ben je vanaf dat moment officieel lid van scouting Corvus Corone.

Lid zijn van Corvus Corone is niet helemaal gratis, de contributie bedraagt € 51,25 per kwartaal. Dit wordt betaald via een automatische incasso. Dit bedrag is voor alles wat wij binnen de groep allemaal doen. Er zullen geen extra kosten worden gerekend voor de diverse activiteiten die de groep organiseert. Dus ook het jaarlijkse zomerkamp hoef je niet extra te betalen bijvoorbeeld. En als we een kort kamp organiseren, dan is dat ook helemaal inbegrepen. Als je als lid zelf besluit om mee te doen aan scouting activiteiten die bijvoorbeeld door de regio, landelijk of zelfs wereldwijd worden georganiseerd, dan is dat wel op je eigen kosten. De leiding zal je regelmatig op de hoogte houden wanneer dergelijke activiteiten worden georganiseerd.

Alle leden van scouting dragen ook altijd een ‘ScoutFit’. Daardoor zijn scouting leden altijd heel goed herkenbaar. Daarbij dragen zij ook nog een das, die is weer heel specifiek per groep, dus aan de das kan je herkennen bij welke groep een scout thuis hoort. En dan hebben ze op het ScoutFit ook nog eens insignes. Daaraan kan je weer zien of je officieel bent geïnstalleerd en welke vaardigheden je allemaal hebt. Deze zaken moet je nog wel aanschaffen als je lid wordt van Corvus Corone. De ScoutFit bloes koop je zelf bij de scoutshop (www.scoutshop.nl), alle andere zaken zoals een das en installatie insignes koop je bij de leiding. Regelmatig zijn er hele nette gebruikte ScoutFit bloezen te koop, informeer hiernaar bij de leiding. Dat kan in de kosten enorm schelen.

Gerelateerde afbeeldingen:

Comments are closed.