Stichting

Wat is de stichting?

De Stichting Scouting Corvus Corone is wat ze noemen ‘de rechtspersoon’ van onze groep. De stichting zorgt er dus voor dat we met z’n allen lekker met Scouting bezig kunnen zijn zonder ons zorgen te hoeven maken over het geld, het gebouw of de verzekeringen. Daar zorgt de stichting voor. Niet voor niets is de volledige naam: “Stichting ter behartiging van de belangen van Scouting Corvus Corone”. De stichting zorgt voor de zakelijke kant van scouting zodat de leiding zich bezig kan houden met het spel.

Wie is de stichting? Alhoewel ze de stichting een ‘rechtspersoon’ noemen, is het geen echt persoon. De stichting wordt wel gestuurd door mensen, dat noemen ze dan het bestuur. Bij onze groep zijn alle leiding die een kwalificatie van Scouting Nederland hebben (een diploma waarvoor ze een cursus hebben moeten volgen) lid van het stichtingsbestuur. Omdat het niet handig is om met zoveel mensen aan het stuur te zitten, hebben we ook een dagelijks bestuur. Dit zijn de mensen die door de rest van de bestuurders zijn aangewezen om de stichting te besturen. Zij nemen dan de meeste beslissingen, de andere bestuursleden komen er alleen nog bij in speciale gevallen.

Wie zitten er in dat dagelijks bestuur?

Het dagelijks bestuur worden gevormd door de voorzitter, secretaris en de penningmeester. Daarnaast zijn er meestal nog wat mensen die geen speciale functie hebben. Op dit moment bestaat het dagelijks bestuur uit de volgende mensen:

  • Voorzitter: Leon Krauts
  • Penningmeester: Elske Rotgans
  • Secretaris: vacature (waarnemend secretaris: Elske Rotgans)
  • Bestuurslid: Miranda Gangelhof
  • Bestuurslid: Joke Blokzijl

Wat mag de stichting wel en niet doen?

Wat de stichting wel mag en niet mag doen (of juist moet doen of niet moet doen) is allemaal op papier gezet. Dat noemen we de statuten. De statuten zijn eigenlijk de regeltjes waaraan het bestuur zich moet houden. Deze regels zijn door de notaris vastgesteld. Voor onze groep is dat gebeurd in April 1997 met een wijziging in december 2009.

Reacties zijn gesloten.