Opkomsten starten weer

Nadat er een versoepeling van de Corona maatregelen is gedaan vanuit de overheid, is er ook voor scouting weer enige ruimte gekomen om te starten met opkomsten. Alleen is dit wel aan een aantal voorwaarden verbonden. Scouting Nederland heeft hiervoor heel duidelijke voorwaarden opgesteld waarmee het bestuur in overleg is gegaan met onze gemeente die hiermee heeft ingestemd om weer te starten.

Niet alle speltakken beginnen direct alweer, dat heeft te maken met de onderlingen afstand die gehouden dient te worden. Voor de bevers en welpen is hierin geen belemmering, maar vanaf de scouts dienen de leden onderling 1,5 mtr afstand te houden. Dit vergt wat extra voorbereiding in de programma’s die kunnen worden gehouden. De leiding houdt altijd 1,5 mtr afstand, zowel onderling als naar de leden.
Hierdoor is het zo dat de welpen inmiddels al de eerste opkomst alweer gehad hebben en de bevers beginnen op 9 mei, vanwege het verwachte weer is de geplande opkomst van 2 mei afgezegd. De scouts en explorers beginnen zo snel mogelijk, zij zijn druk bezig met het programma.

Ook kan het zijn dat de opkomsttijden enigszins worden aangepast bij de scouts en explorers. Het is namelijk niet toegestaan dat er twee speltakken tegelijk aanwezig zijn én moet er ruime tijd tussen twee opkomsten zijn. Hoe dit precies wordt ingevuld daar krijgt iedereen op tijd bericht over vanuit het leidingteam.
De bevers en welpen blijven de opkomsten op de reguliere tijden organiseren.

Andere belangrijke maatregelen zijn:
– opkomsten zijn alleen buiten
– het clubhuis is alleen open voor toilet en handen wassen
– zelf wat te drinken en eten meenemen
– ouders of andere brengers/halers blijven buiten het terrein
– en zoals altijd, luister naar de aanwijzingen van de leiding
Als we ons met zijn allen hieraan houden dan maken we er weer een fantastische scouting periode van.

We kunnen ons goed voorstellen dat er vragen zijn over de opkomsten bij scouting. Stuur in dat geval bij voorkeur een email naar [email protected]. Bellen mag ook naar 06-30668592 (Leon Krauts, voorzitter).
Natuurlijk blijven wij alle berichtgeving over het Corona-virus en de maatregelen hieromtrent op de voet volgen om zo de opkomsten op een zo veilig mogelijke manier te blijven organiseren. En we hopen zo snel mogelijk weer terug te kunnen naar de situatie zoals waarin we voor alle maatregelen waren.

Gerelateerde afbeeldingen:

This entry was posted in Groep. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.