Jotacross 2012

In Noord-Holland wordt tijdens de JOTA elk jaar weer een zogenoemde JOTAcross gehouden. Elke groep die deelneemt aan de JOTAcross bestaat uit een mobiel en een thuisteam . Het mobiele team gaat er met de auto, zender en de meest opvallende en aparte voorwerpen op uit om onderweg posten te zoeken en door opdrachten te doen zoveel mogelijk punten proberen te verzamelen.

Ook is er altijd een opdracht voor onderweg, bijvoorbeeld dat er iets geschilderd moet worden. Probeer dat maar is in de auto! Het thuisteam krijgt thuis via de ontvanger in het clubhuis de meest moeilijke vragen binnen die beantwoord moeten worden, en als er een antwoord is gecodeerd ook weer terug moeten worden gestuurd over de zender naar de scouting vereniging die het dat jaar heeft georganiseerd.
Wij zitten dan met zijn allen ijverig alle vragen op te zoeken op laptops, computers, boeken of door te bellen met familieleden of kennissen.

Een paar voorbeeldvragen zijn bijvoorbeeld:

Op welke bladzijde van ‘Dieren in de kunst’ van
de Haan Kunst Kijkboeken op posterformaat,
staat de groene ezel?

Of

Uw bal ligt op de green. De vlaggenstok staat
in de hole en wordt niet bewaakt. U put de bal
in de hole. Hoeveel strafslagen levert deze actie
op?

Het thuisteam heeft ook altijd een thuisopdracht die voor punten kan worden gemaakt, zo moesten wij vorig jaar bijvoorbeeld een amfibie voertuig maken, dus een voertuig die zowel op land en op water bestuurd kon worden.

Het gaat er uiteindelijk om dat je als groep zoveel mogelijk punten haalt, zowel in het thuisteam als in het mobiele team.
De groep die de meeste punten heeft verdiend, wint de JOTAcross en mag de JOTAcross van het volgende jaar organiseren!

Lijkt het u leuk om ons te helpen om de JOTAcross te winnen? Wij zijn met niet zoveel mensen, dus alle hulp is welkom op het clubhuis!

Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.