Eerste hulp insigne welpen

Na een aantal weken oefenen hebben de welpen op donderdag 7 februari examen gedaan om daarmee het felbegeerde Eerste Hulp Insigne te verdienen. Dit allemaal onder het toeziend oog van ervaren hulpverleners. Het examen was verdeeld in drie onderdelen. Als eerste moest er een wond verbonden worden en een drukverband worden aangelegd. Ook een mitella aanbrengen is aan de orde geweest.

Het tweede onderdeel was een aantal handelingen uitvoeren. Het verplaatsen van een slachtoffer met de Rautekgreep, of als dat niet lukt op een alternatieve wijze. Daarna ademhaling controleren waarbij de kinlift correct moest worden uitgevoerd. Ook een slachtoffers in de stabiele zijligging leggen moesten de welpen laten zien. En als laatste de Heimlich manoeuvre. Een reddingsmethode voor wanneer iemand aan het stikken is.

En als laatste was er een quiz met vele lastige vragen, waarbij het juiste antwoord uit een aantal gegeven antwoorden moest worden gekozen. Bij alles was goed te zien dat de welpen de voorgaande opkomsten goed hebben opgelet en thuis ook hebben geoefend, iedereen heeft het mooie insigne verdiend.

Dit bericht is geplaatst in Groep. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.